Utveksling i Buenos Aires

(for studenter (fra HiOA) som drar på utveksling til Universidad de Belgrano)

U N I V E R S I D A D  d e  B E L G R A N O;

Skolen er en høyblokk ganske sentralt i byen (*Zabala 1837*), ikke noe ordentlig “campus”. Vi hadde et informasjonsmøte for alle de internasjonale studentene en uke før skolen offisielt begynte. Det var ganske tidlig på morgenen, og det første vi fikk var en spanskprøve som skulle determinere spansknivå + klasse (Basico, Intermedio A, Intermedio B, Avanzado A, Avanzado B). Deretter gikk ALL informasjonen de neste tre timene på spansk. Man kan definitivt komme ned hit uten å kunne noe spansk (man lærer mye på kort tid), men bare vær forberedt på at det vil være frustererende i begynnelsen siden skolen ikke legger til rette for ikke-spansktalende i forhold til informasjon. Alle utvekslingstudenter (vi er vel cirka 200 dette semesteret) har en veileder (som snakker engelsk) og et “international office” på piso 17, som er hjelper til med alle offisielle papirer som må fikses. De hjelper, steg for steg, til med hele visumprosessen.

Vi må ta fem fag (60 timers) for at det blir godkjent som 30 studiepoeng hjemme. De timene jeg tar varer 1,5t, og hver av de er to ganger i uka. Det er artikler som må ha blitt lest til hver time, oppgaver som skal skrives, presentasjoner i hvert fag, midterms og eksamener. Litt videregående opplegg med nøye oppfølging, og ikke like mye selvstudie som jeg er vant til fra HiOA.

E T  S T E D  Å  B O;

Buenos Aires er en gigantisk by og det kan ta lang tid å komme seg fra et sted til et annet (selv om det ser kort ut på kartet). For å være i grei avstand til skolen er det greit å lete etter sted å bo i Belgrano eller Palermo. Man får tilbud av skolen om hjelp til å finne sted å bo, men hvis du heller vil finne selv er det mulig å lete etter det på for eksempel Compartodepto eller Craigslist. Jeg meldte meg opp på Compatodepto cirka en uke før jeg dro ned til Buenos Aires, og fikk da kontakt med folk som hadde rom de leide ut. Kan forvente å måtte betale cirka 2500-3000 pesos i måneden for et rom i kollektiv/homestay i Belgrano/Palermo.

T R A N S P O R T;

Buenos Aires har god offentlig transport, og det er billig å komme seg rundt med buss, subte (t-bane) og tog. De har et system med “SUBE” kort her, hvor du fyller på penger og betaler for hver enkel reise (ikke noe månedskort, student, her). Hvor man faktisk kan få tak i det Sube kortet er en annen ting: jeg gikk rundt i over en uke og spurte på alle kiosker og postkontor, “Puedo comprar una tarjeta SUBE aqui?”. Alle har et SUBE kort, men ingen vet hvor man får tak i det…Men jeg vet nå to konkrete steder som selger det; 1) På subte stoppet Bulnes, hvis man går fra subten og opp til Alto Palermo er det en spesiell SUBE butikk hvor du raskt kan få kort (bare ha med pass). 2) På Cabildo/Antonio José de Sucre er det også en SUBE butikk, hvor du også må ha med pass, men også mastercard (og det er en litt vanskeligere prosess).

Kart over transport/steder (Bruker denne siden hver dag…)

P R A K T I S K E  T I N G;

+ Hvis du har en smartphone kan jeg anbefale å skaffe Lonely Planet’s Buenos Aires Guidebook app. Koster 28kr, men der er både kart, tips til ting å gjøre/se/spise/drikke/+++.

+

M A T;

r e s t a u r a n t e r // k a f e e r;

+ Las Cabras (*Fitz Roy 1795*) // Las Cholas (*Arce 306*) – To (nesten) like restauranter med billig og god grillmat

+ Siamo Nel Formo (*Costa Rica 5886*) – Eneste sted i Buenos Aires som har god italiensk pizza

+

+ Little Rose (*Armenia 1672*) God sushi på kul restaurant!

+ Sarkis (*Thames 1101*) – Mat fra Midt-Østen

v e g e t a r  e l l e r  økologisk ;

Bio (vegetar og økologisk *Humboldt 2192*)

+ Natural Deli (økologisk butikk og restaurant *Gorostiaga 1776*)

+ Guardiola! (økologisk, +med hjemmelaget is *Jorge Newbery 1967*)

T I N G  Å  G J Ø R E;

u t e s t e d e r ;

+ La Catedral Tango (Milonga *Sarmiento 4006*)

La Bomba de Tiempo (Stor utendørs trommekonsert på mandager kl.20 *Sarmiento 3131*)

+ Hip Hop Culture Club (*Balcarce 563* i San Telmo)

S T E D E R  Å  D R A  I  N Æ R H E T E N  A V  B U E N O S  A I R E S;

+ Tigre

+ Colonia (Uruguay)

R A N D O M ;

+ Oversikt over ting som skjer i Buenos Aires

Home Buenos Aires Blog

When you live in Argentina… (Morsom tumblr)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: